top of page
DSC03322.JPG
Untitled design.png

Binnenkort in
Amsterdam


We don't accept the reservations but walk-in only. 

Meld je aan om als eerste te weten wanneer we live gaan.

Bedankt voor het indienen!

  • Instagram
  • Facebook

OPENING
SOON

VIGNETTA AMSTERDAM 3 no BKG.pdf.png

Excitement is in the air as we prepare to open the doors of our second L'Antica Pizzeria Da Michele in Rembrandtplein! 

📍Reguliersbreestraat 37, 1017 CM

08.webp
Eat_Pray Love_Photo (1).jpg

Eat, Pray, Love

Elizabeth Gilbert

"Hij gaf me de naam van een pizzeria in Napels ("Da Michele") die ik moest proberen, want daar maakten ze de beste pizza van Napels, vertelde hij. Ik kon niet wachten op deze pizza te proberen, aangezien de beste pizza in Italië uit Napels komt en de beste pizza ter wereld uit Italië komt, wat dus betekent dat deze pizza... ik durf het bijna niet te zeggen... de beste pizza ter wereld is?"

"Ga alsjeblieft naar deze pizzeria en bestel de pizza margherita met dubbele mozzarella. Als je deze pizza niet eet wanneer je in Napels bent, lieg dan tegen me en vertel me dat je dat wel hebt gedaan."

‘’De pizza van pizzeria ‘’Da Michele’’ die we zojuist hebben besteld maakte ons helemaal gek. Ik hou zelfs zoveel van deze pizza dat ik ben gaan geloven dat mijn pizza ook van mij zou kunnen houden. Ik heb een relatie met deze pizza, een affaire."

Over ons

In 1870 begon familie Condurro aan wat een lange traditie zou worden van meesterpizzamakers in het centrum van Napels. Michele Condurro, zoon van Salvatore, perfectioneerde de familiekunst van het pizza maken, wiens geheimen hij had geleerd van de beroemde meesters in Torre Annunziata die experts waren in het bereiden en kneden van pizzadeeg en het maken van pizza.

Michele opende zijn eerste pizzeria in 1906 op de huidige locatie van het Ascalesi-ziekenhuis, waarvan de bouw van het ziekenhuis de pizzeria dwong te verhuizen. In 1930 werd de pizzeria overgebracht naar de huidige locatie aan de Via Cesare Sersale, die door experts en journalisten vaak is beschreven als "de heilige tempel van de pizza".

Sindsdien hebben vijf generaties meesterpizzamakers het werk van de oprichter voortgezet, met respect en trouw voor de traditie van Michele: er zijn slechts twee soorten Napolitaanse pizza's, de "Marinara" en de "Margherita"; en er mag geen "rommel" worden gebruikt bij het maken van de pizza die de wereldberoemde echtheid en smaak zou kunnen veranderen. Het geheim van het blijvende succes van Da Michele ligt in het gebruik van natuurlijke ingrediënten en van een oude, traditionele, beproefde methode om pizzadeeg te laten rijzen.

Wie is Michele?

De man die de filosofie van de Napolitaanse pizza belichaamde, was een kleine man van bescheiden afkomst.

 

Hij had een scherpe blik en een ondeugende glimlach; hij was een ongewoon persoon. Vanwege zijn karakter, zijn leven, maar vooral vanwege de manier waarop hij werkte en zijn werk waardeerde.

 

Een van zijn zonen, meesterpizzachef Antonio Condurro, omschreef hem als 'een icoon van de pizzakunst'.

 

Michele was gewoon een 'pizzafanaat', net zoals Luigi Condurro, nog een van zijn 13 kinderen, hem omschreef.

 

Dit was Michele Condurro, de beroemde meesterpizzamaker, oprichter van de familie van restauranthouders die sinds 1870 de Napolitaanse pizza de basis van hun leven hebben gemaakt.

bottom of page